Mit jelent nekem a sütés? Miért akarom ezt választani?

Elővenni a lisztet, pontosan(!) kimérni… beletúrni… hozzátenni a vajat (margarint), cukrot és egyéb hozzávalókat: mogyoró, mandula, kandírozott narancshéj, csokoládé, kakaópor. Egytől egyig már önmagukban is finomak

Miközben összeáll a tészta, valami gyönyörűséges történik bennem. Máshol vagyok, más vagyok. Ez vagyok. Végre megvagyok! Érzek! Élek!

Új recepttel próbálkozni és elképzelni, milyen lesz a végeredmény! És olyan is lesz!! Aztán letenni az asztalra és csendesen mosolyogni a csillogó tekintetek láttán! Ezek a kekszeim.

Már bevált receptet választani, annyi mint izgalom nélkül, csak a gyönyör kedvéért még egyszer ugyanazt megsütni. Hogy pusztán a látványtól megszólaljon a szánkban az ismert íz! Ezek a kekszeim.

Még keresem a pontos helyét a leendő vállalkozásomnak. De tudom, hogy ez az utam! Sokat-sokat imádkoztam, könyörögtem az Úrhoz, hogy mi lesz velem? Mi lesz belőlem? Kell-e, hogy tanítsak az iskolában?

Emlékszem a pillanatra, amikor meghívott erre az Úr! Vártam, hogy meddig tart? De most már le merem írni, el merem mondani, hogy hamarosan 1 éve. És időről időre érzem a csodás élményt, amit a sütés, a kekszek jelentenek. Imádkozom, hogy ez így is maradjon 5-10-15-30 év múlva is! Néha bizony hangosan kiabálnék örömömben, hogy a világ legjobb dolga sütni! (Persze sokat jelent, ha éppen csönd van és csak zene szól hozzá 🙂 )
Meg persze kekszet enni. Boldogság kekszek! Öröm kekszek! Élet kekszek!

Köszönöm kekszek!

Bocsánat kekszek!

Minden jót kekszek!

Jobbulást kekszek!

Szeretlek kekszek!

…. kekszek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.