Áfonya

Több helyen olvastuk, hogy 80x80cm-es gödör kell, abban részleges vagy teljes talajcserét kell végezni, mert az áfonya a savanyú talajt kedveli. Számolgattunk, hogy ez mennyi föld is valójában, és ha azt mind megvesszük zacskósan, az bizony 500 l körül jött ki, igen borsosnak talált ár, kerekítve 10.000 Ft fölé is ment volna.

Morfondíroztam tovább, mert bizony ennyi pénzért 10 kg fagyasztott áfonyát is vehetnék pl. az Aldiban, és semmi gondom vele. 🙂 További kutatások a neten azt az eredményt hozták, hogy az áfonya sekélyen gyökeredzik (sajnos nem tudom hivatkozni, mi mindent olvastam össze). Hát, akkor legyen így. Próbáljuk meg. Végül 3 zsák (tőzeget) földet vettünk 1600 Ft/db áron. (Nem tudom hány liter volt, már kidobtam a zsákját, de 80l/zsák rémlik mind a kettőnknek)

Kerestem egy szimpatikus helyet, ahol majd a gyerekek is elérik, mert bizony ilyen szándékkal (is) ültettem, hogy legyen mit csemegézniük. Erőst visszavágtam egy ecetfát, melynek ágai jó messzire elfeküdtek, így pont lett egy kiváló helyem. Gödörásás férji és fiúi feladat volt, a többi az enyém. A kiskerítést Sárával tűzködtük oda, miközben Hanka 10 percenként elesett valamiben.

A gödör és az ültetés kb. 1 hét különbséggel lett meg. A szállítás és az ültetés között pedig legalább 1 hónap eltelt.

Az a kis izé az áfonyánk, de várjuk ki a végét!

A borítókép a Starkl honlapján lévő fénykép az áfonyánkról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.