Gyerekekkel egy háztartásban

Már egy ideje jár a fejemben, hogy írásban is nyomot hagyjanak azok a felfedezéseim, amelyekre kezdődő párkapcsolati koromban, de még 1-2 éves gyerkőcök mellett sem gondoltam, hogy figyelni kell. Persze, lehet, hogy nem kell, de nálunk így alakult.

Ha a gyerekek nagyobbacskák és be szeretnéd vonni őket a háztartásba, akkor bizony a dolgoknak gyerek magasságban kell lennie. Gondolok ez alatt arra, hogy ha meg akarod kérni, hogy terítsen, de neked kell elővenned a tányért, poharat, evőeszközt, akkor bizony semmivel sem vagy előrébb. Mert gyakorlatilag ugyanúgy te csinálod. Ha viszont nem a legfelső fiókban van az evőeszköz és nem a felső szekrényben a tányér és a neki szánt pohár, akkor bizony még egy 3 éves is képes szóbeli irányítás mellett tökéletesen megteríteni, miközben te még be tudod fejezni a teregetést, vagy összeturmixolni a krémlevest.

Ugyanígy, ki tudja pakolni a mosogatógépet is, ha az ő magasságában van az edények nagyrésze. Persze nekem egy picit kényelmetlenebb, de összességében megéri.

Hűtőszekrény választásnál is vannak ám hasonló szempontjaim 🙂 A nagy kombi hűtők 90%-ban alul fagyasztósak, ámde az alig 100 cm-es kisgyermek bizony akkor már nem tudja kitenni az asztalra a felvágottat, tejet, mert max. a mélyhűtős rész tetejéhez ér fel. Úgyhogy kalandra fel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.